top of page

Top 10 látnivaló Vancouverben

A Csendes-óceán partján fekvő város nem csak lenyűgöző fekvése és kellemes klímája miatt lehet vonzó turistacélpont. Vancouvert „észak Hollywoodjaként” is emlegetik a filmiparban betöltött szerepe miatt, de a díszleteken kívül is egy színes, nyüzsgő metropolisz, ahol fókák ugrálnak a kikötőben és mosómedvék szaladgálnak a parkokban.


Ország: Kanada (Brit Kolumbia tartomány)

Népesség: 600 000 fő (elővárosokkal 2 millió)

Nyelv: angol

Pénznem: Kanadai dollár (CAD)





Még nem írtad fel Vancouvert a bakancslistádra? Az alábbi tíz látnivaló talán változtat ezen.


10. WRECK BEACH

Az idilli partszakasz távol van a belváros zajától, mégis viszonylag egyszerűen megközelíthető. A Brit Kolumbiai Egyetem melletti strandon akár meztelenül is fürödhetünk vagy egyszerűen csak gyönyörködhetünk a közeli hegyek és az öböl látványában.


9. VANCOUVER LOOKOUT

Vancouver az a város, melyet mindenképpen érdemes felülről is megcsodálni. Ha nem szeretnék egy vagyont fizetni a sétarepülőzésért, a Vancouver Lookout lehet a tökéletes opció, ahonnan remek kilátás nyílik a belvárosra és az azt határoló partszakaszokra. A belépő megvásárlásával egyszer napközben, egyszer pedig naplemente után mehetünk fel a belvárosi toronyba.


8. CHINATOWN

Vancouverre gyakran hivatkoznak „Hongcouverként” is a városban élő jelentős kínai populáció miatt. Az elmúlt évtizedekben nagy számban érkeztek ide bevándorlók Kína számos pontjáról, akik itt megnyitották saját éttermeiket és boltjaikat. A kínai népesség ma már nem feltétlen a Chinatownban koncentrálódik, a városrész azonban továbbra is az egyik legnépszerűbb célpont Vancouverbe látogatók körében.


7. LIGHTHOUSE PARK

A Nyugat-vancouveri park tökéletes kirándulóhely lehet, ha elszakadnánk egy kicsit a klasszikus turistalátványosságoktól. A világítótorony lábától fantasztikus kilátás nyílik a belvárosra és ha szerencsénk van, egy-két fókát is megcsodálhatunk.


6. ENGLISH BAY BEACH

Ha megpihennél valahol egy hosszú, városnézéssel eltöltött nap után, mindenképpen ezt a homokos partszakaszt ajánlom. Az idilli standról különösen szép a naplemente.


5. GRANVILLE ISLAND

Ez a félsziget ad otthont a város híres piacának, a Granville Island Public Marketnek, valamint számos kézműves boltnak, bárnak és gourmet étteremnek is. A Granville Bridge lábánál fekvő városrészhez vízibusszal is eljuthatunk, útközben pedig az öböl látványában is gyönyörködhetünk.


4. GASTOWN

A nyüzsgő Gastown Vancouver legrégebbi kerülete. Utcáiban hangulatos bárok, éttermek és butikok sorakoznak, és itt található a város egyik jelképe, a ’70-es években készül gőzmeghajtású óra.


3. CANADA PLACE

A Canada Place Vancouver belvárosának megkerülhetetlen része. A komplexum egyszerre szolgál kikötőként, kulturális központként és kilátóként. Itt található a Fly Over Canada nevű 4D-s szimulátor, amellyel egy Kanadán átívelő virtuális utazáson vehetünk részt.


2. CAPILANO SUSPENSION BRIDGE PARK

A Capilano-folyó felett átívelő függőhíd és a róla elnevezett park a környék egyik legnépszerűbb turistaattrakciója. Minden évben milliók csodálják meg a völgy élővilágát és sétálnak át a sokszor inbolygó építményeken. Érdemes a korai órákban meglátogatni a parkot, csúcsidőben ugyanis könnyen alakulnak ki „forgalmi dugók”, így előfordulhat egy 70 méter magasan függő járdán találjuk magunkat és mozdulni sem tudunk a tömegtől.


1. STANLEY PARK

A Stanley Park a kontinens egyik legnagyobb és legszebb városi parkja. A közel 400 hektáros zöldterület jelentős része valódi esőerdő több száz éves fákkal és gazdag állatvilággal. A park szélén egy egyedülálló vízparti sétány is húzódik, ahonnan egyszerre gyönyörködhetik a hegyek, az óceán és a városi toronyházak látványában.


Még többet megtudnál Vancouverről? Katt ide az útikalauzért!

Múzeumbelépők, szervezett kirándulások és egyedülálló programok!

bottom of page